Als consument kunt u iDIN gebruiken als uw bank (de ‘Issuer’) u als klant de mogelijkheid aanbiedt om met iDIN te identificeren of in te loggen en als u op een website bent van een partij die een iDIN-contract heeft (de ‘Acceptant’) en u vraagt zich te identificeren of in te loggen met iDIN.

Biedt mijn bank iDIN aan? Issuers als Licentiehouders voor iDIN

Een Issuer is de bank van de consument en geeft haar klanten de mogelijkheid om zich met iDIN te identificeren of in te loggen via hun eigen internet- of mobielbankieren omgeving. De Issuer verstrekt de bevestiging van de identiteit van de consument aan de Acceptant. Als een Issuer een rol binnen iDIN wil vervullen, dan dient zij via een control self assessment aan te tonen dat zij voldoet aan de door iDIN B.V. gestelde regels. Na certificering worden zij op deze pagina gepubliceerd als Issuer van iDIN. Voordeel van de publicatie is dat voor iedereen inzichtelijk wordt welke partijen mogen meespelen in de iDIN-dienstverlening.

iDIN Issuer Licentiehouders

Laatste update: 11 mei 2017

Waar kan ik iDIN gebruiken?

U kunt iDIN gebruiken als uw bank Issuer is van iDIN en als u op een website komt van een partij die een iDIN-contract heeft (de ‘Acceptant’) en u vraagt zich te identificeren of in te loggen met iDIN.