Wil je een essentiële bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van een veilige online identiteit van alle Nederlanders? En beschik je over kennis van en interesse in nieuwe technologische toepassingen op het gebied van digitale dienstverlening? Dan komen we graag met je in contact!

Als Senior Product Consultant iDIN bij Currence kun je met je inhoudelijke expertise direct invloed uitoefenen op de innovatie van inlogmiddelen en online identiteit voor consumenten en bedrijven. Je bent in teamverband verantwoordelijk voor het initiëren, voorbereiden en uitvoeren van het productmanagement van iDIN, met name vanuit een technische en beveiligingsinvalshoek. Je verrijkt het team met je expertise op het terrein van techniek en beveiliging op basis van internationale standaarden voor digitale identiteiten en vertrouwensdiensten. En je kunt deze naar praktische toepassingen vertalen. Je bent op dit gebied het gezicht en aanspreekpunt voor banken, andere identiteitsdienstverleners en (overheids)instellingen.

Je houdt je bezig met het:

 • proactief initiëren van de (door)ontwikkeling van iDIN, zowel op eigen initiatief als op verzoek van stakeholders, met het accent op techniek en beveiliging op basis van internationale standaarden;
 • vervullen van de product owner-rol bij grote, complexe interne en externe projecten;
 • opstellen van standaarden en regels in overleg met alle betrokken partijen;
 • complex stakeholder management in een breed stakeholderveld;
 • proactief volgen van de Europese ontwikkelingen op het gebied van digitale identiteiten en het initiëren van inbreng in marktconsultaties van de Nederlandse overheid en de Europese Commissie.

Wat bieden wij?

 • Uitdagend werk met professionals in het betalingsverkeer en op het gebied van e-Identity.
 • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Prima arbeidsvoorwaarden: een mooi salaris, 30 vakantiedagen, een 13de maand en wekelijks gebruik van de bedrijfsmassage.

Over Currence

Met iDIN wordt ingespeeld op de toenemende behoefte aan zekerheid over de identiteit van online klanten en gebruikers voor bedrijven. Daarnaast biedt het de consument gemak en veiligheid met de vertrouwde inlogmethode van de bank.

Bij Currence zijn momenteel ongeveer 70 banken en betaalinstellingen aangesloten die iDEAL en iDIN aanbieden. Het iDIN-team is onderdeel van de afdeling Online van Currence waar ongeveer 12 mensen werkzaam zijn. Met het team Online streven wij met innovaties binnen de betaalinfrastructuur naar een optimaal effectief, veilig, betrouwbaar en maatschappelijk efficiënt betalingsverkeer.
Je komt in dienst van Betalingsverkeer Services B.V. die diensten verleent aan zowel Currence als Betaalvereniging Nederland. Er werken ruim 40 hoogopgeleide experts.

Wie jij bent

Voor ons product iDIN zijn wij actief op zoek naar een stevige en communicatief vaardige Senior Product Consultant, die inhoudelijk sterk is op het gebied van identity- en accesmanagement en zich graag mengt in beleidsontwikkelingen. Je beschikt over kennis van en ervaring op het werkterrein, waaronder e-iDAS, en informatiebeveiligingseisen zoals ISO 27001/2. Daarnaast ben je gedreven om deze kennis te vertalen naar de beste technische invulling. Je fungeert als materiedeskundige bij het analyseren van functionele wensen en het bepalen van de impact daarvan op iDIN. Bovendien ben je in staat om partijen bij elkaar te brengen. Dit met het doel bij uiteenlopende stakeholders gezamenlijk draagvlak te creëren voor specifieke oplossingsrichtingen in een zeer dynamisch en sterk competitief landschap.

Jouw profiel

 • Afgeronde WO-opleiding.
 • Minstens 6 jaar relevante werkervaring.
 • Parate kennis van de markt van inloggen en online identiteit.
 • Technische kennis op architectuurniveau van IAM oplossingen, / SAML, OIC security en signing.
 • Gevoel voor politieke verhoudingen.
 • Sterk ontwikkeld analytisch vermogen.
 • In staat zijn om bij wisselende omstandigheden op hoog niveau te presteren (flexibele instelling).
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Heb je interesse?

Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking en stuur je CV en motivatie naar hr@betaalvereniging.nl. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Debby Kappert (HR Business Partner) op 06 – 23 40 30 15 of met Amos Kater (Teamleider Online) op 06 – 53 42 39 67.