Meer dan de helft van de Nederlanders waagt wel eens een gokje bij één van de kansspelen van Nederlandse Loterij. Zeker onder jongeren is online spelen populair. Maar jongeren onder de 18 hebben vaak moeite om risico’s te zien en te weerstaan. Nederlandse Loterij vindt het daarom van groot belang om de leeftijd te kunnen checken bij alle online spelers en voert een verantwoord spelen-beleid. Dit kansspelbeleid is gericht op consumentenbescherming, verslavingspreventie en het tegengaan van illegaliteit en criminaliteit.

Willemijn Jansen (rechts, Manager Responsible Gaming bij Nederlandse Loterij) benadrukt het belang van een goede leeftijdscheck, want alleen meerderjarigen mogen met de spellen van Nederlandse Loterij meespelen. ‘Wij bieden kansspelen eerlijk en veilig aan. Een betrouwbare leeftijdsverificatie van onze spelers hoort daarbij.’ Daarvoor heeft Nederlandse loterij nu iDIN.

Nederlandse Loterij laat zien dat een positieve gebruikerservaring, veiligheid en verantwoord speelplezier heel goed samengaan. Met de keuze voor iDIN maakt zij slim gebruik van technologie om het voor de gebruiker makkelijk en veilig te maken én neemt haar verantwoordelijkheid als het gaat om het controleren van de leeftijd (18+).

Lees het volledige artikel….