Voor betaald voetbalclubs is het van belang dat ze precies weten aan wie ze een clubkaart verkopen. Een clubkaart geeft weliswaar geen toegang tot wedstrijden, maar is wel een voorwaarde voor iemand die een kaartje voor een risicowedstrijd of een seizoenskaart wil kopen. Alle clubs zijn vanuit de KNVB daarom verplicht bij te houden wie een clubkaart koopt.

Deze informatie wordt centraal bijgehouden in de database van de KNVB waar bijvoorbeeld ook stadionverboden vermeld staan. Om goede identificatie te kunnen uitvoeren moeten supporters zich nu nog bij de club identificeren of scans van identiteitsbewijzen opsturen als ze een clubkaart willen hebben: erg omslachtig, tijdrovend en duur.

iDIN als verificatiemethode binnen TicketTrigger

In het softwareproduct TicketTrigger Voetbal, dat gebruikt wordt door een aantal Nederlandse eredivisieclubs voor de online verkoop van tickets en seizoenskaarten, is nu iDIN-technologie geïntegreerd als verificatiemethode. Dit maakt het mogelijk om clubkaarten ook online te verkopen. Efficiënt en servicegericht.

Lees hier het volledige artikel…

Bekijk ook de video: