Problemen met het bekijken van deze mail? Bekijk deze mail in uw browser.

Onderzoek bescherming online gegevens
iDIN update - 22 juli 2019
Door de inzet van iDIN worden bij bedrijven in allerlei branches processen versneld en kosten bespaard. U leest erover in deze nieuwsbrief. Daarnaast praten we u bij over een aantal productontwikkelingen en leest u over de toegenomen naamsbekendheid van iDIN. We hebben bij iDIN trouwens ook een mooie vacature waarvoor u wellicht belangstelling hebt.
IDIN

Al meer dan 4,5 miljoen iDIN-transacties

Het aantal bedrijven en organisaties dat iDIN aanbiedt, neemt gestaag toe. Er zijn al meer dan 150 bedrijven met websites waar klanten met iDIN kunnen inloggen, zich identificeren of hun leeftijd kunnen bevestigen. En daar zitten bekende namen tussen. Sinds iDIN op de markt is gebracht, is het meer dan 4,5 miljoen keer gebruikt.
Onlangs is door Perspective voor de derde keer onderzoek gedaan om de bekendheid en het gebruik van iDIN onder Nederlandse consumenten vast te stellen. De bekendheid van iDIN bleek het laatste jaar bijna te zijn verdubbeld naar 27%. Dat is een goed teken, al is natuurlijk nog meer naamsbekendheid nodig. Redenen voor consumenten om voor iDIN te kiezen zijn gemak, snelheid en veiligheid.

iDIN-praktijkverhalen

We hebben weer verschillende mooie voorbeelden ontvangen van iDIN-implementaties. Die delen we graag met u. Hebt u ook voorbeelden die een breder publiek mogen hebben? Stuur ze dan naar m.markhorst@currence.nl.

Van 4 dagen naar 30 seconden op Mijn Aegon Vier dagen moesten klanten voorheen wachten op een brief met toegangscodes, nu zitten ze binnen 30 seconden op Mijn Aegon. Lees het artikel en bekijk de infographic.

Binnen drie minuten een nieuw mobiel telefoonabonnement afsluiten iDIN zorgt bij MediaMarkt in de winkels voor een aanzienlijke versnelling van het afsluiten van een telefoonabonnement. Lees het artikel.

Onbeperkt en kosteloos gegevens opvragen bij BKR met iDIN Voorheen konden consumenten maximaal één keer per jaar gratis inzage krijgen in hun eigen BKR-dossier. Wie zijn dossier vaker wilde opvragen, moest hiervoor betalen. Dit proces is nu kosteloos en gedigitaliseerd. Lees het artikel.

Kaartverkoop risicowedstrijden voetbal gedigitaliseerd Met iDIN zijn clubs er op een snelle en handige manier zeker van dat degene die een clubkaart koopt ook daadwerkelijk die persoon is. Lees hier het artikel en bekijk de video.

Gemak en besparing van tijd en kosten bij VECOZO VECOZO, het landelijk communicatiepunt voor de zorg, zet naast fysieke identificatie en contractondertekening ook iDIN en CM Sign in. Het doorlopen van het aanmeldproces is versneld van 28 dagen naar 10 minuten. Lees het artikel.

Client onboarding voor beleggers via iDIN met de software van Bloqhouse Door de software van Bloqhouse kunnen bedrijven in 5 minuten een belegger onboarden in plaats van binnen een aantal dagen. Lees het bericht.

Product-updates

Currence selecteert CM.com voor iDIN QR Iedereen met een smartphone kan straks iDIN QR-codes scannen. CM.com heeft de opdracht van Currence gekregen om deze productuitbreiding te ontwikkelen. De eerste proeven met iDIN QR-codes worden naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar uitgevoerd. Bedrijven die interesse hebben om deel te nemen aan de pilot worden van harte uitgenodigd zich te melden. Lees meer.

iDIN software libraries op Github De software libraries van iDIN zijn weer up-to-date en beschikbaar op Github. Ook de implementation guidelines zijn aangepast en in te zien op Confluence.

Overige updates

Convenient and Safe Login 2019-2020 expertgroep van ShoppingTomorrow De online wereld vraagt steeds meer om adequate maar gebruiksvriendelijke klantverificatie. iDIN wil deze groeiende behoefte in de e-commerce zo goed mogelijk bedienen. De expertgroep heeft zich als opdracht gesteld om vraag en aanbod te matchen en een e-commerce login voor alle consumenten in Nederland te introduceren. De expertgroep presenteert haar tussentijdse resultaten tijdens Shopping Today op 19 september in Utrecht. Meer informatie over Shopping Today.

Vacature Product Consultant iDIN

eID-middelen Staatssecretaris Knops heeft begin juli in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven te kiezen voor een open toelating (erkenning) in plaats van een aanbesteding voor één privaat middel als het gaat om inlogmiddelen voor burgers. Deze keuze leidt tot een nota van wijziging op het wetsvoorstel en zal waarschijnlijk een vertraging van enkele maanden opleveren. Vanuit iDIN volgen we het proces nauwgezet en zullen we ons melden voor de open toelating.

Vacature Product Consultant iDIN Allard Keuter is vanaf het begin bij de ontwikkeling van iDIN betrokken geweest. Hij heeft inmiddels een andere baan aangenomen waardoor er bij iDIN een vacature is ontstaan. Hebt u zelf interesse in deze vacature of kent u een goede kandidaat? Laat het ons weten! Bekijk de vacature.

Vacature Product Consultant iDINHet iDIN-team tijdens Money 20/20

iDIN in the picture

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze onderwerpen? Stuur dan een e-mail naar iDIN@currence.nl of Margot Markhorst m.markhorst@currence.nl.
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Afmelden voor deze nieuwsbrief.