Problemen met het bekijken van deze mail? Bekijk deze mail in uw browser.

Onderzoek bescherming online gegevens
iDIN update - 14 maart 2019
In 2018 zijn er veel activiteiten ondernomen om de naamsbekendheid van iDIN onder consumenten te vergroten. In juli en december was iDIN op tv met de commercial ‘iDIN, een veilig ID’, op de radio, in kranten en tijdschriften, op beurzen en online. In deze nieuwsbrief vertellen we waar we nu staan en hoe iDIN recent in het nieuws was. Verder hebben we voor u een aantal praktijkverhalen en nieuws over (product)ontwikkeling.
IDIN op mobiel

Meer dan 120 organisaties live en 3 miljoen transacties!

Het aantal bedrijven en organisaties waar iDIN kan worden gebruikt neemt flink toe. Er zijn al meer dan 120 bedrijven met websites waar klanten met iDIN kunnen inloggen, zich identificeren of hun leeftijd kunnen bevestigen. En daar zitten bekende namen tussen. Sinds iDIN op de markt is gebracht, is het meer dan 3 miljoen keer succesvol gebruikt. De groei van iDIN zal naar verwachting versnellen, omdat bijna alle banken iDIN nu ook in hun apps voor mobiel bankieren ondersteunen. Ook bieden steeds meer bedrijven iDIN aan. Door de toenemende digitale dienstverlening, de Europese regelgeving voor elektronische identificatiemiddelen (eIDAS) en de Europese privacy-verordening (GDPR), hebben bedrijven een groeiende behoefte aan zekerheid over de identiteit van klanten en gebruikers, en dus aan een vertrouwd en veilig inlog- en identificatiemiddel.

iDIN-praktijkverhalen

We kregen van Rabo eBusiness en Evidos mooie voorbeelden van iDIN-implementaties aangeleverd. Die delen we graag met u. Hebt u ook voorbeelden die een breder publiek mogen hebben? Stuur ze dan naar m.markhorst@currence.nl.

Beequip stapt over op digitaal identificeren met iDIN Bedrijven leasen een graafmachine via Beequip in vier uur in plaats van een paar dagen. Hoe dat werkt? Bekijk de video.

Beequip stapt over op digitaal identificeren met iDIN

Zorginstanties kunnen nu online klant worden bij Famed Een complex contracteringsproces van gemiddeld 57 dagen ging naar zeven minuten. Lees de case study.

IDIN op mobiel

Aevitae implementeert iDIN in twee sprints Klanten waren hun inloggegevens vaak kwijt. Het aantal telefoontjes over inloggen nam direct na het invoeren van iDIN af. Bekijk de video.

IDIN op mobiel

Klanten BNP Paribas Personal Finance identificeren met iDIN Het verstrekken van persoonlijke leningen vergt een haarfijn beeld van de klant. iDIN biedt dat. Lees de case study.

IDIN op mobiel

Product-updates

iDIN ondertekenen Zoals eerder aangegeven wordt iDIN uitgebreid met de mogelijkheid om online documenten te ondertekenen. Organisaties die deze dienst willen aanbieden, moeten hiervoor iDIN afnemen bij een Identiteitsdienstverlener - Digital Identity Service Provider – specifiek gecertificeerd voor het leveren van ondertekendiensten. iDIN ondertekenen is zo ingericht dat het voldoet aan de EU-vereisten voor een Advanced Electronic Signature (AES) zodat er een betrouwbare, internationaal erkende digitale handtekening gezet kan worden door alle iDIN-gebruikers. Dit biedt organisaties de mogelijkheid tot het aanbieden van nieuwe online diensten. De klantreis kan eenvoudiger worden ingericht, omdat ook de handtekening nu digitaal wordt. Er is echt geen papier meer nodig! Geïnteresseerde Service Providers kunnen zich certificeren bij Currence en organisaties kunnen contact opnemen met de gecertificeerde service providers

iDIN mobiel ING voegde twee functionaliteiten van iDIN toe aan de bank app. Sinds januari kunnen ING-klanten, net als de klanten van ABN AMRO, Rabobank en Triodos, naast inloggen nu ook identificeren en leeftijd bevestigen met iDIN via de ING mobiel bankieren app. De klanten van ING worden middels het iDIN-logo in de mobiel bankieren app op de hoogte gebracht. Probeer het zelf via onze demo.

Foto Foto Foto

iDIN software libraries op Github Vanaf heden zijn de Software Libraries iDIN v1.2 beschikbaar op Github. Ook de pagina op iDIN.nl waar bedrijven de Software Libraries kunnen downloaden is aangepast. Geïnteresseerden kunnen zich op Github abonneren op updates van specifieke libraries door op 'watch' te klikken op de pagina.

Pilot Belastingdienst gestopt In 2016 startte de overheid pilots met de inlogmiddelen Idensys en iDIN. Doel van de pilots was om te testen of deze middelen van private aanbieders veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn. Naast de Belastingdienst namen enkele zorgpartijen en gemeenten aan pilots deel. De pilot met iDIN bij de Belastingdienst duurde tot 31 december 2018. De pilot was succesvol. Naar verwachting zal de overheid binnenkort met een aanbesteding andere online identificatie- en inlogmiddelen voor overheidsinstellingen selecteren. Tot die tijd zijn er geen pilots meer. Natuurlijk hopen we dat de overheid op korte termijn iDIN selecteert als privaat inlogmiddel naast DigiD, zodat er snel een betrouwbaar inlogmiddel is om de overheid te ondersteunen in haar digitaliseringsstrategie.

Toevoeging iDIN aan veiligbankieren.nl iDIN is toegevoegd aan de website veiligbankieren.nl. Hier worden tips gegeven om fraude te voorkomen.

iDIN in the picture

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze onderwerpen? Stuur dan een e-mail naar iDIN@currence.nl of Margot Markhorst m.markhorst@currence.nl.
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Afmelden voor deze nieuwsbrief.