Problemen met het bekijken van deze mail? Bekijk deze mail in uw browser.

Onderzoek bescherming online gegevens
iDIN op tv en online - 28 juni 2018
In de nieuwsbrief van 4 mei hebben we al iets verteld over de campagne ‘iDIN, een veilig iD’. De campagne gaat volgende week van start. U kunt op de campagne inhaken en ook zelf met behulp van campagne-materiaal uw doelgroep over iDIN informeren. In deze tweede nieuwsbrief vertellen we u er graag meer over. Daarnaast leest u over productontwikkelingen, nieuwe partijen en nieuwsberichten over iDIN.

Campagne van start: iDIN meer dan duizend keer op tv in juli!

Filmrol
Vanaf maandag 2 juli (week 27) komt de nieuwe commercial ‘iDIN, een veilig iD!’ meer dan duizend keer op de Nederlandse televisie. Bij de publieke en commerciële omroep, op diverse zenders en verschillende tijdstippen. De campagne richt zich op een grotere naamsbekendheid van iDIN onder consumenten en organisaties. Dit moet leiden tot een hogere acceptatie en gebruik van het product en (nog) betere conversie. Het logo van iDIN speelt in de commercial een belangrijke rol, zodat consumenten die het logo op een website zien het meteen herkennen. Uit onderzoek weten we dat het iDIN-logo een vertrouwd gevoel geeft, net als iDEAL. In het najaar krijgt de campagne een vervolg, deze wordt online voortgezet. We hebben voor u als lezer van deze nieuwsbrief een sneak preview van de commercial.

Uitgebreide toolkit voor organisaties

Toolkit-banner

Nu de campagne van start gaat, hebben we de tools & documenten op de iDIN-website aangepast en uitgebreid. Alle elementen mogen vrij gebruikt worden om via uw kanalen iDIN verder bekend te maken en uw klanten over iDIN te informeren. We hebben het volgende voor u beschikbaar:

  • Animatie: iDIN in 1 minuut
  • Diverse banners iDIN en iDIN, een veilig iD
  • Diverse logo’s iDIN en iDIN, een veilig iD
  • iDIN basisteksten voor organisaties en consumenten
  • Best practices-document: hoe positioneer ik iDIN het beste op mijn website?
  • Productleaflet: beknopte uitleg iDIN
  • Huisstijlhandboek

We hebben ook andere documenten op dit onderdeel van de site: een uitgebreide productsheet (in het Nederlands en Engels), een externe review over iDIN van Considerati, documenten over de iDIN-rollen, de implementatiegids en softwarelibraries.

iDIN ontwikkelt door

iDIN mobiel
Toolkit-banner iDIN wordt ook al in de apps voor mobiel bankieren ondersteund. Het is mogelijk om jezelf online te identificeren zonder gebruik te maken van een zogenoemde identifier, TAN-code of digipas. De status bij de verschillende banken is als volgt:
Bank iOS Android Extra info
ABN AMRO Live Live
ASN Bank, RegioBank en SNS Onbekend Onbekend
ING Live (inloggen) Live (inloggen) Inclusief QR code. Identificeren en leeftijd bevestigen binnenkort beschikbaar.
Rabobank Live Live
Triodos Bank Live Live Inclusief QR code

iDIN ondertekenen

Pen-illustratie In de tweede helft van 2018 wordt iDIN uitgebreid met de mogelijkheid om online documenten te ondertekenen. Organisaties die deze dienst willen aanbieden, moeten hiervoor iDIN afnemen bij een Identiteitsdienstverlener - Digital Identity Service Provider - met een specifiek certificaat voor het leveren van ondertekendiensten. Een ondertekening met iDIN levert een handtekening op die voldoet aan de EU-vereisten voor een Advanced Electronic Signature (AES). Dit biedt organisaties de mogelijkheid tot het aanbieden van nieuwe online diensten. De klantreis wordt eenvoudiger en kan zelfs papieren processen vervangen.

Toenemend gebruik van iDIN bij organisaties

Pen-illustratie iDIN is op steeds meer websites te gebruiken door consumenten. Er zijn weer diverse nieuwe organisaties aangesloten: de Nederlandse Loterij, Wooncompagnie, ASR, HJCO en EDM. De complete lijst kunt u hier terugvinden. We zijn ook heel blij met de certificering van een derde DISP: Signicat. De complete lijst van DISP’s en acquirers staat ook op de website.

iDIN in the picture

Pen-illustratie

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze onderwerpen, stuur een e-mail naar iDIN@currence.nl of Margot Markhorst m.markhorst@currence.nl.
Wilt u geen berichten meer ontvangen? .